Volksdansvereniging De Grutmoole

Dansen
Beweging
Ontmoeten
Volksdansgroep de Grutmoole is inmiddels ruim 40 jaar een begrip in Sas van Gent. Het is een vereniging met een rijke historie, die zeer actief is en door het jaar heen naast het dansen ook allerlei andere activiteiten voor haar leden organiseert.

Volksdansgroep de Grutmoole is inmiddels ruim 40 jaar een begrip in Sas van Gent. Het is een vereniging met een rijke historie, die zeer actief is en door het jaar heen naast het dansen ook allerlei andere activiteiten voor haar leden organiseert. Zoals de jaarlijkse Grutmooledag. Een dag voor alle leden met gezellige activiteiten, eten en natuurlijk een dansje. Of het jaarlijkse nieuwjaarsbuffet om samen het nieuwe jaar in te luiden.

De Grutmoole heeft twee groepen. Iedere maandagavond danst één van de groepen in MFC De Statie. Onder leiding van een ervaren instructrice worden er traditionele dansen gedanst uit allerlei landen. Van Griekenland tot Scandinavië, van Hongarije tot Engeland, alles komt voorbij. En natuurlijk worden ook de Nederlandse dansen niet vergeten. Samen maken ze iedere maandagavond een reis door Europa op een ontspannen en gezellige manier, waar bewegen en gezelligheid centraal staat. Deze groep is voornamelijk gericht op de leeftijd van 45 jaar en ouder.

Ook is er een groep voor mensen tussen de 20 en 45 jaar. Deze groep danst onder de enthousiaste leiding van een jonge maar ervaren instructrice, die binnen de vereniging is opgegroeid. Ook in deze groep wordt er een verscheidenheid aan dansen gedanst, van snelle slingerdansen uit Bulgarije of Servië, sierlijke dansen uit Rusland tot aan de stijlvolle maar technische dansen uit Ierland en nog veel meer. De groep danst regelmatig, maar niet op vaste tijdstippen. In overleg met alle leden spreken zij dit onderling met elkaar af.

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie over één van de twee groepen? Kom dan gerust eens langs op een maandagavond in MFC de Statie. U kunt dan met eigen ogen zien en beleven wat volksdansen is en natuurlijk ook een dansje meedoen. Mocht u nog meer informatie willen, stuur dan gerust een mailtje naar degrutmoole@degrutmoole.nl of bel naar 0115-460010.

Wie

Volwassenen
Senioren

Wanneer

Op de Agenda:
Op maandag wekelijks van 19:00-22:00

Meedoen

< novemberjanuari >
december 2023
madiwodovrzazo
123
45678910
11
19:00
121314151617
18
19:00
192021222324
25
19:00
262728293031

Meer informatie