Aan-z Terneuzen

Een digitaal verlengstuk voor welzijnsorganisaties

Een online platform voor meer verbinding in dorp en stad

Vanuit aan-z geloven we in het helpen van bewoners om actief mee te doen met de maatschappij. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden dichtbij, maar deze zijn niet altijd goed vindbaar. Terneuzen kent zowel een stad als verschillende dorpen en ieder heeft haar eigen karakter. Dan is het zichtbaar en vindbaar maken van alle activiteiten, initiatieven en organisaties in de buurt best een kunst. We zijn op zoek gegaan naar een platform dat de kracht van dichtbij begrijpt. Dat vonden we bij de leverancier WijkConnect.

We nemen zelf de rol van kartrekker en we enthousiasmeren andere organisaties en buurtbewoners om mee te doen. Iedereen kan zelf aan de knoppen zitten. Op deze manier ontstaat een platform van én voor inwoners uit de gemeente Terneuzen.

Achter de schermen biedt WijkConnect ondersteuning. Afgelopen maanden hielpen zij ons bij de strategie. Wat wordt onze rol? Hoe ga je de platforms indelen? Hoe blijft het herkenbaar voor bewoners? Hoe betrek je ze? Stap voor stap kregen we duidelijkheid en werden we enthousiaster. De komende maanden gaan we op pad om het nieuwe platform Samen in Terneuzen onder de aandacht te brengen. Het is een verlengstuk van onze werkwijze en middel om voor meer verbinding in dorp en stad te zorgen. Dit is de toekomst, zo zien wij het!

Bianca Vermeirsch