Netwerk Informele Organisaties

WijkConnect creeërt een gevoel van nabijheid

NIO (Netwerk Informele Organisaties) is er voor alle vrijwilligersorganisaties en bewonersinitiatieven in de gemeenten Rheden en Rozendaal die zich bezighouden met vrijwillige zorg, welzijn en ondersteuning aan mede-inwoners. Het aanbod van activiteiten en initiatieven waar je als inwoner gebruik van kan maken zonder doorverwijzen, is overweldigend en loopt in de honderden organisaties. Hoe brengen we dat samen?

Nadat we inwoners hebben bevraagd hoe zij een sociale kaart zien, zijn we samen met Incluzio Rheden de zoektocht naar de ideale sociale kaart gestart. Gebruiksvriendelijk, makkelijk in te voeren door organisaties zelf, actueel en flexibel om uit te breiden naar eigen wensen. In ons uitgebreide onderzoekstraject waren we positief verrast over WijkConnect. Naast dat de technologie heel stevig staat weten ze een gevoel van nabijheid te creëren.

Ze denken mee, beide oprichters Berny en Boudewijn zijn nauw betrokken geweest om onze wensen te vertalen. Het is een prettige meedenkende organisatie om mee te werken en in een korte tijd voldeed het platform aan ons uitgebreide eisenpakket. We worden er blij van en zijn trots dat we eindelijk kunnen laten zien wat voor moois we aan inwoners te bieden hebben met het hele NIO netwerk.

De sociale kaart van WijkConnect inspireert inwoners te ontdekken waar zij aan kunnen deelnemen en stimuleert hen gebruik te gaan maken van dienstverlening dichtbij huis. Bekijk online op www.wegwijsinrhedenrozendaal.nl.

Maud van Braam