Cultuur Platform Lingewaard / Open Acade

Een podium voor kunst- en cultuuraanbieders dichtbij

Cultureel Platform Lingewaard (CPL) is een onafhankelijke organisatie met lokale vertegenwoordigers uit alle culturele disciplines en houdt zich bezig met het stimuleren van kunst en cultuur (participatie) in de gemeente Lingewaard. Dit doen we door verbindingen te leggen tussen alle culturele aanbieders, voor zowel het educatief aanbod als daarbuiten.

Het aanbod is enorm, zowel in hoeveelheid als in diversiteit. Om dat zichtbaar te maken voor bewoners en onderling beter samen te werken, zochten we een platform dat die verbinding kan maken. WijkConnect werkt al succesvol in onze gemeente op het gebied van sport- en beweging via www.lingewaardinbeweging.nl. Wij bouwen voort op die ervaring met www.cultuurinlingewaard.nl.

Wat heel gaaf is, is dat binnen 4 weken ons complete platform operationeel was, inclusief functies, eigen domein, kleurstellingen, lettertype en fotografie. We zijn trots op dit visitekaartje en kunnen hiermee een podium bieden voor alle kunst- en cultuuraanbieders in Lingewaard en haar 6 kernen.

Sander Spaan