Inzetbureau Ervaringsdeskundigheid

Een sociale kaart van ervaringsdeskundigen

Belangstelling voor ervaringsdeskundigheid heeft de afgelopen decennia een vlucht genomen. Mijn drijfveer is om de kennisbron van cliëntervaringen binnen Nederland zichtbaar en vrij toegankelijk te maken via één landelijk platform.

Voor het technisch creëren van het platform heb ik WijkConnect gevonden. Zij hebben als missie 'mensen verbinden in de wijk' en dat sluit aan bij de visie van het Inzetbureau ervaringsdeskundigheid. Wijkconnect heeft het eerste themaplatform op landelijk niveau gecreëerd. Met verhalen en herstel georiënteerde activiteiten brengen we ervaringsdeskundigheid naar de wijk. Naar inwoners naar gemeente, organisaties en werkgevers.

De functionaliteiten op het platform maken ervaringsdeskundigheid helder waardoor inmiddels al vertaalslagen naar betaalde opdrachten of banen binnen het reguliere zorgsysteem én het sociale domein zijn ontstaan. Als zorgpionier help ik de leden een stapje verder zodat zij zichtbaar zijn voor samenwerking met partijen in de wijk. De eerste opdrachten van ervaringsdeskundigen in de wijk zijn een feit!

Anitha Wagemans