Rode Kruis Utrecht

Hiermee verhogen we onze zichtbaarheid in de wijk!

Het Rode Kruis staat voor hulp aan mensen in nood. Dichtbij, om je op je gemak te stellen bij het afnemen van een coronatest van de GGD, of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival.

Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom. Voor hen staan we klaar. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand bij je in de buurt. Om je te helpen als je dat nodig hebt.

Ook in de wijken in Utrecht zijn we actief. Om zichtbaar te zijn in de wijk en die verbinding te maken met bewoners en organisaties, werken we samen met WijkConnect. We maken activiteiten, vrijwilligers oproepen en zelfs zaalverhuur via het platform kenbaar.

Via het speciale e-mailadres voor wijkgerichte oproepen, hebben we al meerdere vragen en aanvragen ontvangen. We worden ook enthousiast gehouden door WijkConnect. Het platform verbetert continu, we kunnen meedenken en worden ook scherp gehouden in onze eigen aanpak. We hopen nog veel verbindingen te kunnen maken in de wijk.

Suzan Pijls