MIERO Jongerenwerk

Ontdek je wijk, ontmoet elkaar en organiseer mee

MIERO Jongerenwerk

Door:
W Miero


Jongerenwerk Hoogvliet en Pernis

We zijn al geruime tijd actief in Hoogvliet en sinds eind 2016 ook in Pernis. Onze jongerencoaches ondersteunen jongeren daar op verschillende gebieden.

Talentontwikkeling
De jongerencoaches ondersteunen jeugd bij het zelf organiseren van groepsactiviteiten, organiseren zelf activiteiten om kennis te vergroten, motiveren jeugd om actief deel te nemen aan activiteiten en proberen dwarsverbanden te leggen met andere groepen en organisaties in de omgeving.

Individuele begeleiding
De begeleiding kan bestaan uit: het zoeken naar een baan of stageplaats, toeleiding naar een passende opleiding, ondersteuning met financiën, zoeken naar huisvesting of werken aan een zinvolle dagbesteding. We werken met de Zelfredzaamheidsmatrix.

Straatwerk
De jongerencoaches lopen in herkenbare kleding op straat op momenten dat jongeren vrij zijn. Ze delen informatie over activiteiten die er worden georganiseerd, praten over gedrag in de buitenruimte en luisteren naar vragen of ideeën. Vandaar uit kunnen jongeren eventueel worden toegeleid naar de individuele coaching of groepsactiviteiten. Jongerencoaches bezoeken ook volwassenen die overlast ervaren of ideeën hebben om de wijk nog leefbaarder te maken. Een jongerencoach bezoekt een bewoner met een klacht binnen 24 uur.Deel via sociale media

Bezoek ons

Sint Liduinastraat 21
3117CN Schiedam

mobiele nummer: 0623712291
  Contact