Organisaties in Hillegersberg-Schiebroek

Ontdek onze 28 organisaties en initiatieven

Opzoomer Mee
Opzoomer Mee helpt Rotterdammers bij het #opzoomeren: met je buren zorgen voor een prettige straat!
Ateliers Koraalstraat
Ateliers Koraalstraat kenmerkt zich door de diversiteit aan vooral autonoom kunstenaars die er werken. Er zijn schilders, tekenaars, een fotograaf, beeldhouwers en meer conceptueel/onderzoekende kunstenaars in het gebouw.
Een hond voor beweging en gezelligheid
Bij Stichting OOPOEH (Opa's en Oma's passen op een Hond) kunnen 55+ers zich aanbieden als maatje voor een (oppas)hond. Veel ouderen zijn graag in het gezelschap van een hond maar willen of kunnen de volledige zorg niet meer dragen, Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst:- Als OOPOEH kunt u genieten van een hond waar en wanneer het u uitkomt.- U bepaalt zelf welke hond u gezelschap wilt houden en hoe vaak.- Het is gratis: de inschrijving bij Stichting OOPOEH kost niets
Zorgzaam010
Wij zijn hét vrijwilligersplatform van Rotterdam.Zorgzaam010 is een platform van, door en voor alle inwoners van Rotterdam. Samen maken we onze stad! Sinds 2016 verbinden we met dit platform tienduizenden Rotterdammers. Want iedereen heeft wel eens iets nodig, en iedereen kan iets goeds doen voor een ander of onze stad. Zo worden we samen nog sterker, en Rotterdam nog mooier. Zowel inwoners als (vrijwilligers)organisaties kunnen op Zorgzaam010 hun vraag of aanbod plaatsen.
Atelier Hella De Boo
Hella De Boo geeft teken- en schilderlessen voor volwassenen, van beginners tot gevorderden.De lessen starten op 26 september 2023 op: Di. 19.30-22.00 u            Vr.  9-11.30 u en 13.30-16 u   Vanaf 23 oktober 2023 tot 26 april 2024 zijn er ook lessen op: Di. 13.30-16 u            Wo.19.30-22.00 u Wil je kennismaken? Meld je dan aan voor een proefles.-
Fitness-Volleybal
Voor de actieve 55-plusser (man) een fitness- volleybal groep die eens per week op de donderdagavond van 20u tot 21u30 in beweging komt voor fitness gevolgd door een drie kwartier volleybal met een aangepaste bal en dat alles onder ervaren leiding!
Actief Fysiotherapie
Seniorenfitdinsdag & donderdag 11.30-12.30 in de Parkflat in Schiebroek (Berberisweg) Seniorfit onder leiding van fysiotherapeutwoensdag 11.30-13.30 seniorfit Plaswijck tennis (tennis(oefeningen) + oefeningen en lunch) onder leiding van tennistrainer en fysiotherapeutdonderdag 8.30-9.30 oefengroep in medisch centrum Hillegersberg onder leiding van fysiotherapeut
Hella De Boo, beeldend kunstenaar
LEVEN FASCINEERT ME.Leven is een ondoorgrondelijk raadsel dat zich toont in alle levende organismen: in planten, dieren, mensen, en in de materie die zij aanraken.Leven woekert.Het leven maakt elk organisme een individu met uitzonderlijke eigenschappen.Om dit te doorgronden ben ik na mijn schooltijd biologie gaan studeren. Naderhand belandde ik op een onderzoeksplaats. De wetenschap bracht me echter niet bevrediging die ik in de kunst wel vond.Ik volgde de
Zonnebloem Groot Schiebroek
De Zonnebloem Groot Schiebroek organiseert diverse bijeenkomsten en uitjes. We willen dat mensen met een lichamelijke beperking, zich niet beperkt voeten. Samen bedenken we hoe we met elkaar contact kunnen leggen. Zo ben je nooit alleen.
Goedeherderkerk
Wij zijn een open en tolerante PKN kerk, actief in de wijk en met een hart voor de mensen in onze buurt en verder weg die het moeilijk hebben.In de Goede Herderkerk kan je elke zondag om 10 uur op verhaal komen bij onze diensten aan het Kastanjeplein. Na de diensten is er koffie en iedereen is van harte welkom.
Aafje
Aafje is een ouderenzorgorganisatie waarbij u terecht kunt voor thuiszorg, zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen, revalidatiezorg, dagbesteding en activiteiten in de wijk.