Sport speeltuin Hillesluis

Door:
Anja Bergsma
Speeltuinvereniging Hillesluis, zoals we officieel heten, is gevestigd in de wijk Hillesluis in Rotterdam-Zuid en opgericht op 23 juli 1938.
Hillesluis is van oudsher een zeer kinderrijke wijk met dichte bebouwing dus was en is er veel behoefte aan plekken waar kinderen veilig kunnen spelen.
Naast Speeltuinvereniging Hillesluis is dan ook al jaren Speeltuin Odilia. Deze speeltuin was oorspronkelijk een katholieke vereniging terwijl Speeltuin Hillesluis een openbare vereniging was.
Heel lang hebben deze twee speeltuinen vredig naast elkaar kunnen bestaan.
Toch is er, toen beide speeltuinen opnieuw ingericht moesten worden, besloten om de speeltuinen zo in te richten dat ze elk een eigen doelgroep kregen.
Ging Speeltuin Odilia vanaf die tijd door het leven als een speelboerderij, Speeltuin Hillesluis veranderde in een sportspeeltuin.
Er kwamen nieuwe “sportieve” speeltoestellen waaronder een pannakooi, maar ook een basketbalveld.
Toen dan ook pal naast de speeltuin een Cruyff-Court gerealiseerd werd konden de sportliefhebbers bij ons hun hart ophalen.
Alle kinderen in Hillesluis kennen onze speeltuin en zelfs de ouderen komen nog regelmatig bij ons spelen/sporten op de speciaal voor die doelgroep geplaatste toestellen.

Bezoek ons

Vlasakkerstraat 12
3074WX Rotterdam

vaste nummer: 0104193092
  Contact