Bewoners maken het Gooi

bewonersinitiatief
Beweging
Beweging
Vormgeven van meervoudige democratie: lokaal besturen met de bewonersorganisatie als partner. De uitdaging van bewoners om zich te organiseren rond lokale vraagstukken. Bewoners die zichzelf organiseren rond actuele thema’s, verschillende stemmen bij e

Vormgeven van meervoudige democratie: lokaal besturen met de bewonersorganisatie als partner. De uitdaging van bewoners om zich te organiseren rond lokale vraagstukken.

Bewoners die zichzelf organiseren rond actuele thema’s, verschillende stemmen bij elkaar brengen en aandacht vragen voor de vernieuwing van de lokale democratie. Sinds 2016 komen initiatiefnemers uit alle gemeenten in de regio G&V bij elkaar om uit te vinden hoe het vanzelfsprekend kan worden dat bewoners hun eigen lokale samenleving opbouwen en serieus worden genomen als gesprekspartner. De afgelopen jaren hebben we vanuit Bewoners maken het Gooi het gesprek over zelforganisatie en nieuwe democratie gevoerd met allerlei stemmen uit de lokale samenleving zoals burgemeesters, wethouders, gemeenteraden, ambtenaren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bewoners.

Dit jaar presenteren we de bewonersorganisatie als concept voor meervoudige democratie. Daarmee nemen bewoners zelf verantwoordelijkheid voor de lokale samenleving, agenderen thema’s, gaan verdiepend in gesprek, organiseren acties via een transparant en toegankelijk platform dat deskundigheid bij elkaar brengt en een collectief geheugen opbouwt. Een bewonersorganisatie organiseer je steeds opnieuw rond de actuele thema’s en met de netwerken die daaruit voortkomen.

Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op via info@bewonersmakenhetgooi.nl of kijk op de website wat we afgelopen jaren hebben gedaan. 

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Jim:

Jim Juffermans
Contactpersoon
0