A-band in Kerstfilm

Op kerstavond 24 december om 18.30 wordt op Youtube en NHGooi TV een speciale kerstuitzending uitgezonden voor en door inwoners van Laren. 

De A-band van MCC is ook te zien in deze Kerstfilm. Donderdag 13 december zijn er opnames gemaakt voor de Sint Jansbasiliek. De Tamboers zorgen voor een spectaculaire verrassingsact!

Het wordt uitgezonden op Kerstavond via het Youtubekanaal van Pakkend Media Produkties, of zoek op "Kerst in Laren 2020" Je kunt ook op TV kijken op het kanaal van NH Gooi TV of kijk via internet.

Kijken dus op Kerstavond 24 december om 18.30 uur!

Aanmelden

Marjet de Leeuw - communicatie@mcclaren.nl

Zet je luistertalent in voor een ander

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn/vrijwilligerswerk.

Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.

Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij Sensoor. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.”

De Luisterlijn

De 1.500 vrijwilligers van de Luisterlijn bieden in het hele land anonieme hulp op afstand. Dag en nacht. Via telefoon, chat en e-mail. Vanuit huis, of vanuit een van de 27 locaties.

Voor meer informatie bel 073-6145089

Aanmelden

Amy Geerlings - hilversum@deluisterlijn.nl - 035-6215414

Ook nu hulp via Versa Welzijn & Versa VC

Versa Welzijn laat zich niet stoppen door corona. Ook nu in deze lichte, tweede lockdown kunt u goed terecht bij onze sociaal werkers. Ze zijn altijd in de buurt, letterlijk. De wijkcentra zijn zoveel als mogelijk open en de meeste diensten zoals maatschappelijk werk, de sociaal-juridische dienstverlening en wonen/welzijn/mantelzorg-ondersteuning zijn op afspraak bereikbaar. Ook de activiteiten voor kinderen en jongeren kunnen meestal doorgaan, soms met kleine aanpassingen.

Sociaal werk is een vitaal beroep. Juist in lastige, soms ronduit moeilijke, tijden staan sociaal werkers klaar om mensen te woord te staan, te helpen en eenzaamheid te voorkomen. In de eerste lockdown is gebleken dat het ook met de RIVM-richtlijnen, en heel veel betrokken vrijwilligers, prima mogelijk is om het contact te onderhouden. Wat vaker nu via de telefoon, en face-to-face als het moet. En natuurlijk altijd veilig en verantwoord, volgens de geadviseerde richtlijnen.

Soms zien we dat het niet meer veilig is. Niet voor de deelnemers, niet meer voor onze vrijwilligers of medewerkers. Dan moeten we besluiten om activiteiten te stoppen. Heel spijtig, maar soms laat de ruimte het door beperkingen niet toe om een activiteit door te laten gaan. In elke situatie maken we steeds opnieuw die afweging. Gelukkig zien we dat er nog veel wel kan, en kan een aantal activiteiten dan toch doorgaan. Zie voor meer actuele informatie onze website: https://www.versawelzijn.nl/corona/

Ook de Versa Vrijwilligerscentrale is goed bereikbaar, kijk op https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/contact voor de contactgegevens van de vestiging bij u in de buurt.

Hulpvragen

Voor de diverse hulpvragen zijn Versa-medewerkers dus goed bereikbaar. Hulp bij het invullen van een lastig formulier, een klusje door een vrijwilliger, een luisterend oor voor de mantelzorger, of spanningen in de thuissituatie. Enkele voorbeelden waarbij gebeld kan worden met Versa Welzijn. Ook uw vragen, ideeën en suggesties ontvangen we graag! De balie is dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur (niet op vrijdag tussen 13.00 en 13.30 uur) op telefoonnummer (035) 623 11 00 en via info@versawelzijn.nl.

Over het omgaan met gevoelens en zorgen rondom het coronavirus kunt u ook informatie vinden op: www.aandachtvoorelkaar.nl en www.steunpuntcoronazorgen.nl

Aanmelden

Anne Elberse - aelberse@versawelzijn.nl - 06=82848584
Zoom