Schrijfclub A

bewonersinitiatief
Buurtinitiatief

Iedere maand komt de schrijfclub op donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 samen in het wijkgebouw Stadsdorp Elsrijk (Graaf Aelbrechtlaan 138 Amstelveen). Dat doen we nu alweer 3 jaar. Op een speelse manier diepen we onze herinneringen op en komen zo tot schrijven. Dat is verrassend en plezierig. Door het schrijven geven we structuur aan onze ervaringen en herinneringen. We lezen onze stukjes aan elkaar voor en luisteren met open hart. Door het delen krijgen die ervaringen een verrijkte betekenis. In de drukte van de dag komen we er niet altijd toe om te focussen op wat in ons leeft. Samen lukt het prima. We schrijven autobiografisch over allerlei thema’s. Want een van de doelen is om een boek te maken, een bijzonder naslagwerk voor onszelf en eventuele kinderen of kleinkinderen. Één lid publiceerde al meerdere boeken.

Ieder lid is via zijn eigen pad tot schrijven gekomen. Bijvoorbeeld via een schrijfcafé, schrijfcursus of haikukring. De leden van het eerste uur volgden de kennismaking- en basis schrijfcursus (2017) van docente Connie van Gils. Daarna schreven ze in 2018 zelfstandig verder als eerste schrijfclub in het wijkcentrum van Elsrijk. In 2019 gaf Connie een laatste workshop: van ruw materiaal tot manuscript. Enige schrijfervaring is prettig, want het is geen beginnerscursus, maar ook niet strikt noodzakelijk, het begint altijd met jou zelf.

Belangstellenden besluiten na 3 x in wederzijds gesprek met de huidige leden of ze verder willen gaan met deelname van de schrijfclub. Inmiddels telt de schrijfclub 8 (soms 9) actieve leden. Op dit moment is dat voldoende want een al te grote groep is minder goed werkbaar. Je kunt je wel opgeven voor de wachtlijst en alvast onderling met elkaar gaan schrijven als je heel enthousiast bent. Wat je nodig hebt is een schriftje en een pen en de bereidheid om in toerbeurt de middag voor te bereiden.

Aanmelden kan via onderstaand contactformulier.

Wie

Volwassenen
Senioren

Waar

Graaf Aelbrechtlaan 138
Amstelveen

Contact

Neem contact op met Marijke:

Marijke Grootveld
Contactpersoon
9